Terrænprofil

Septima Labs Terrænprofil er et eksempel på, hvordan Septima kan udtrække og visualisere data fra Danmarks Hødemodel.

Se demo.

Hvad viser demoen?

Når brugeren har angivet en linie optegnes liniens terrænprofil i grafen under kortet. Når musen føres over grafen vises terrænkoten både i grafen og i kortet. Ved klik i grafen fastholdes terrænkoten på grafen og i kortet.

Hvilke data benytter tjenesten?

Terrænprofilet dannes ud fra Danmarks Højdemodel. Danmarks Højdemodel er den officielle højdemodel for Danmark, og kan frit downloades på Geodatastyrelsens site Kortforsyningen.

Når brugeren har angivet en linie, sendes linien til Septimas server, der udtrækker samtlige højdepunkter fra Danmarks Højdemodel langs linien. Således udtrækkes der en højdeinformation for rundt regnet hver 2 meter langs linien. Serveren udtynder disse punkter, så der kun returneres det antal punkter, som er nødvendige for at beskrive terrænprofilet med en vis tolerance.

Andre muligheder

I demoen indtegner brugeren linien manuelt. Linien kunne i stedet være kommet fra en anden tjeneste, for eksempel en ruteberegner, et desktop-GIS, en GPS optegnet løberute eller noget helt andet.

Hvordan betjenes demoen?

Klik på knappen "Tegn linie" og klik i kortet for hvert punkt langs den ønskede linie. Det sidste punkt i linien afsættes med et dobbelt-klik.

Hvad nu?

Har du ideer, forslag eller spørgsmål, så kontakt os endelig.

På Septima Labs finder du flere eksempler på, hvad vi går og roder med.